Wat bied ik 


Doulabegeleiding

Vanuit mijn kennis en ervaring bied ik ondersteuning tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zowel op emotioneel als op praktisch gebied. Dat begint bij de kennismaking en loopt door tot en met zes weken na de bevalling.


Tijdens de zwangerschap plannen we een kennismakingsgesprek. We bespreken jouw wensen, verwachtingen, gezinssituatie en de motivatie om voor een doula te kiezen.

In het derde trimester hebben we twee verdiepende gesprekken. Daarin leren we elkaar nog verder kennen en informeer ik je over houdingen, ontspanning, pijnverlichting, massages, stadia van de bevalling, werking van je hormonen en wat er in je lijf gebeurt. Ook ben ik een vraagbaak en praktische ondersteuner voor jouw eventuele partner.

Ik ben altijd bereikbaar voor je vragen. Zo kun je gerichte keuzes maken en een gefundeerd geboorteplan opstellen. Doordat je goed bent geïnformeerd, kun je rustig naar je bevalling toeleven met vertrouwen op je eigen kunnen.


Vanaf week 37 tot en met de bevalling ben ik 24/7 voor jou bereikbaar. Je krijgt met verschillende zorgverleners te maken. Ik ben daarin de constante factor. Speciaal en alleen gericht op jouw wensen. Tijdens de bevalling wijk ik niet van jouw zijde. Daarbij werk ik samen met de medisch verantwoordelijken; gynaecoloog of verloskundige en ik blijf bij jullie tot ongeveer twee uur na de geboorte van jullie kindje. 


Mijn credo is: er zijn. Ik ondersteun je naar jouw doel: positief terugkijken op de zwangerschap en de geboorte van je prachtige baby.


Postpartum zorg
Ik kom een halve dag (4 uur) of hele dag (8 uur) en verricht licht huishoudelijk werk, ik bied een luisterend oor, help je met de verzorging van je kindje, tijdens jouw middagdut of kappersbezoek pas ik op je baby (en evt. broertjes en zusjes), ik geef je een ontspannende massage en/of zorg voor een gezonde warme maaltijd. Zorg op maat, op een door jou uit te kiezen moment (in overleg).